Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ Міністерства фінансів України від 20.09.2018 №773 "Про затвердження Змін до Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, Порядку опломбування ...

опубліковано 17 жовтня 2018 о 12:09

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.09.2018

м. Київ

N 773

 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
27 вересня 2018 р. за N 1106/32558

Про затвердження Змін до Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, Порядку опломбування реєстраторів розрахункових операцій

Відповідно до статей 7, 8 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", Податкового кодексу України, Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року N 375,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року N 547, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 05 липня 2016 року за N 918/29048, Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року N 547, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 05 липня 2016 року за N 919/29049, Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року N 547, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 05 липня 2016 року за N 920/29050, Порядку опломбування реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року N 547, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 05 липня 2016 року за N 921/29051, що додаються (далі - Зміни).

2. Департаменту податкової політики в установленому порядку забезпечити:

подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

оприлюднення цього наказу.

3. Цей наказ набирає чинності з 01 жовтня 2018 року, але не раніше дня його офіційного опублікування, крім абзаців п'ятого - сорок третього, сорок сьомого, сорок восьмого, п'ятдесят першого, п'ятдесят другого, п'ятдесят п'ятого, п'ятдесят шостого, п'ятдесят дев'ятого - шістдесят другого, шістдесят четвертого - сімдесят третього підпункту 2 пункту 1, підпункту 4 пункту 1, абзаців третього - тридцять дев'ятого, сорок дев'ятого, п'ятдесятого, п'ятдесят третього - п'ятдесят сьомого, шістдесятого - шістдесят шостого, шістдесят восьмого, шістдесят дев'ятого, сімдесят четвертого - сімдесят шостого та сімдесят дев'ятого підпункту 2 пункту 2, підпункту 4 пункту 2, абзаців дванадцятого, тринадцятого, шістнадцятого - двадцятого, двадцять четвертого, тридцять третього, тридцять четвертого, тридцять сьомого тридцять восьмого підпункту 2 пункту 3, підпункту 4 пункту 3, абзаців другого, третього, п'ятого - тринадцятого та вісімнадцятого підпункту 2 пункту 4, підпунктів 3 та 4 пункту 4 Змін, які набирають чинності після набрання чинності нормативно-правовим актом Міністерства фінансів України щодо затвердження порядків ведення реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій та реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій.

4. Установити, що зареєстровані журнали використання РРО, книги ОРО та розрахункові книжки за формами, наведеними у додатку 7 до Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, та у додатках 1, 2 та 6 до Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року N 547, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 05 липня 2016 року за N 919/29049 та N 920/29050 відповідно, у редакції, що була чинною до внесення Змін, можуть використовуватись суб'єктами господарювання до скасування їх реєстрації або закінчення.

5. Установити, що до набрання чинності підпунктом 4 пункту 1 Змін у разі прийняття суб'єктом господарювання рішення про те, що у випадках виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або увімкнення електроенергії, такий суб'єкт господарювання має додати до заяви про реєстрацію РРО копію відповідного рішення, про що зазначити в пункті 9 такої заяви.

6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою та покладаю на в. о. Голови Державної фіскальної служби України Власова О. С.

 

В. о. Міністра

О. Маркарова

ПОГОДЖЕНО:

 

Голова Державної
регуляторної служби України

К. Ляпіна

Голова Національного
банку України

Я. В. Смолій

В. о. Голови Державної
фіскальної служби України

О. Власов