Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ Міністерства фінансів України від 22.04.14 № 462 "Про внесення змін до Порядку обліку платників податків і зборів"

опубліковано 14 липня 2014 о 10:41

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

22.04.2014

м. Київ

N 462

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
14 травня 2014 р. за N 503/25280


Про внесення змін до Порядку обліку платників податків і зборів

Відповідно до статті 62 глави 5, статей 63 - 68 глави 6 розділу II, пункту 133.3 статті 133, пунктів 153.13, 153.14 статті 153 розділу III, пункту 335.2 статті 335 розділу XVIII Податкового кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 01 березня 2014 року N 67 "Про ліквідацію Міністерства доходів і зборів", з метою приведення у відповідність із Законом України від 24 жовтня 2013 року N 657-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень" та іншими змінами у законодавстві, забезпечення сплати та адміністрування податків, прав та обов'язків платників податків

НАКАЗУЮ:

1. Унести зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09 грудня 2011 року N 1588, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2011 року за N 1562/20300 (із змінами), виклавши його у новій редакції, що додається.

2. Установити, що у разі зміни місцезнаходження / місця проживання платників податків з території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на місцезнаходження / місце проживання в областях та місті Києві і отримання контролюючими органами відомостей державного реєстратора про внесення змін до відомостей про місцезнаходження (місце проживання) платника податків або заяви за ф. N 1-ОПП або за ф. N 5-ОПП із позначкою "Зміни", поданих платником податків до контролюючого органу за новим місцезнаходженням, облік таких платників податків і зборів здійснюється з урахуванням такого:

1) контролюючі органи в областях та місті Києві за новим місцезнаходженням / місцем проживання платників податків здійснюють обробку відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (далі - Єдиний державний реєстр) або приймання заяв і документів від платників податків, а також взяття на облік платників податків за основним місцем обліку не пізніше наступного робочого дня з дня отримання відомостей з Єдиного державного реєстру чи заяв від платників податків;

2) стосовно платників податків, які до набрання чинності цим наказом змінили місцезнаходження / місце проживання та не були взяті на облік як платники податків за новим місцезнаходженням / місцем проживання, відповідні контролюючі органи здійснюють взяття на облік платників податків протягом двох днів після набрання чинності цим наказом.

3. Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України (Чмерук М. О.) у встановленому порядку забезпечити:

подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

оприлюднення цього наказу.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра фінансів України Мярковського А. І.

 

Міністр

О. Шлапак

ПОГОДЖЕНО:

 

Т. в. о. Міністра закордонних
справ України

Н. М. Галібаренко

Голова Державної служби
статистики України

О. Г. Осауленко

Виконувач обов'язків Міністра
економічного розвитку
і торгівлі України

А. Максюта

Перший заступник Голови
Національного банку України

В. Л. Кротюк

Виконуючий обов'язки Міністра
оборони України

І. Й. Тенюх

Перший заступник Міністра
доходів і зборів України

І. О. Білоус

Голова Державної служби
України з питань регуляторної
політики та розвитку підприємництва

М. Ю. Бродський

Додаткові матеріали