Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ Міндоходів від 31.12.2013 №896 "Про затвердження Критеріїв визначення платників для набуття статусу «зразковий платник» та Програми підтримки платників, які набули статусу «зразковий платник»"

опубліковано 19 лютого 2014 о 12:40

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

 Н А К А З

 

31.12.2013 р.                                                                                 № 896

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 08 лютого 2014 року за № 260/25037

 

Про затвердження Критеріїв визначення платників для набуття статусу «зразковий платник» та Програми підтримки платників, які набули статусу «зразковий платник»

 

З метою стимулювання суб’єктів господарювання до дотримання вимог податкового та митного законодавства, впровадження проактивного адміністрування, покращення якості оцінки та управління ризиками як основи контролю за повнотою сплати податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, організації роботи з платниками різних категорій ризиків, а також на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2013  року № 869-р «Про затвердження Стратегічного плану розвитку Міністерства доходів і зборів на 2013-2018 роки»

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити:

1) Критерії визначення платників для набуття статусу «зразковий платник» (далі – Критерії), що додаються;

2) Програму підтримки платників, які набули статусу «зразковий платник» (далі – Програма підтримки), що додається;

3) Порядок взаємодії структурних підрозділів Міністерства доходів і зборів України, головних управлінь Міністерства доходів і зборів України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, Міжрегіонального головного управління Міністерства доходів і зборів України – Центрального офісу з обслуговування великих платників та митниць Міністерства доходів і зборів України для забезпечення виконання Програми підтримки платників, які набули статусу «зразковий платник», що додається.

2. Департаменту оподаткування та контролю об’єктів і операцій (Павелко Л.Г.) до 31 грудня 2013 року надати Департаменту розвитку ІТ, електронних сервісів та обліку платників узгоджену з ним заявку (далі – Заявка) на розробку програмного забезпечення для автоматичного формування Реєстру платників, які набули статусу «зразковий платник» (далі – Реєстр).

3. Департаменту розвитку ІТ, електронних сервісів та обліку платників (Теньков О.В.):

1) розробити технічне завдання для автоматичного формування Реєстру в строк, визначений в узгодженій Заявці;

2) розробити програмне забезпечення для автоматичного формування Реєстру в строк, визначений у технічному завданні;

3) сформувати Реєстр до 01 квітня 2014 року;

4) надати Реєстр у триденний строк до Інформаційно-комунікаційного департаменту для оприлюднення на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України (далі – Міндоходів), а також до структурних підрозділів Міндоходів, головних управлінь Міндоходів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, Міжрегіонального головного управління Міндоходів – Центрального офісу з обслуговування великих платників (далі –головні управління Міндоходів) та митниць Міндоходів для забезпечення виконання Програми підтримки.

4. Інформаційно-комунікаційному департаменту (Семченко О.В.) забезпечити розміщення на офіційному веб-порталі Міндоходів:

1) Критеріїв та Програми підтримки – у дводенний строк з дня отримання цього наказу;

2) Реєстру – не пізніше робочого дня, наступного за днем отримання Реєстру, відповідно до підпункту 4 пункту 3 цього наказу.

5. Начальникам головних управлінь Міндоходів забезпечити надання цього наказу до державних податкових інспекцій для проведення масово-роз’яснювальної роботи серед платників.

6. Координаційно-моніторинговому департаменту (Санжаревська І.С.) забезпечити реєстрацію цього наказу в Репозиторії звітної і статистичної інформації Міністерства доходів і зборів України, затвердженому наказом Міндоходів від 06 вересня 2013 року № 448 «Про затвердження Порядку супроводження Репозиторія звітної і статистичної інформації Міністерства доходів і зборів України».

7. Департаменту оподаткування та контролю об’єктів і операцій (Павелко Л.Г.) в установленому законодавством порядку забезпечити:

подання цього наказу до Міністерства юстиції України на державну реєстрацію;

оприлюднення цього наказу.

8. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ігнатова А.П.

 

Міністр                                                                                                 О.В. Клименко