Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ ДПС України від 27.08.12 №776 "Про розгляд скарг великих платників податків"

опубліковано 30 серпня 2012 о 17:21

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА уКРАЇНИ

НАКАЗ

27.08.12 № 776

Про розгляд скарг великих платників податків

 

З метою реалізації Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні», належної організації розгляду поданих в адміністративному порядку скарг великих платників податків на рішення спеціалізованих державних податкових інспекцій (далі – спеціалізовані ДПІ) та Окружної державної податкової служби – Центрального офісу з обслуговування великих платників податків державної податкової служби (далі – Центральний офіс) відповідно до статті 56 Податкового кодексу України (далі – ПК )

 

НАКАЗУЮ:

1. Розгляд поданих в адміністративному порядку відповідно до статті 56 ПК скарг великих платників податків на рішення спеціалізованих ДПІ здійснювати виключно вищестоящим органом ДПС, Центральним офісом.

2. Розгляд поданих в адміністративному порядку відповідно до статті 56 ПК скарг усіх великих платників податків на рішення Центрального офісу здійснювати виключно ДПС України як центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

3. Центральному офісу забезпечити:

3.1. своєчасний та повний розгляд скарг великих платників податків на рішення спеціалізованих ДПІ;

3.2. проведення роз’яснювальної роботи та інформування  великих платників податків щодо порядку оскарження в адміністративному порядку рішень спеціалізованих ДПІ та Центрального офісу.

4. ДПС у м. Києві, АР Крим, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Харківській областях забезпечити:

4.1. реалізацію вимог ПК та цього наказу в ході адміністративного оскарження рішень органів ДПС;

4.2. інформування великих платників про порядок адміністративного оскарження рішень спеціалізованих ДПІ та Центрального офісу;

4.3. до внесення змін до Положення про порядок подання та розгляду скарг платників податків органами державної податкової служби, затвердженого наказом ДПА України від 23.12.2010 № 1001, здійснювати невідкладне пересилання скарг великих платників податків до Центрального офісу або ДПС України з обов’язковим інформуванням великих платників податків та роз’ясненням існуючого порядку.

5. Центральному офісу, структурним підрозділам ДПС України не допускати відмови у задоволенні скарг великих платників податків з підстав порушення строків звернення в результаті їх пересилання відповідно до підпункту 4.3 цього наказу.

6. Департаменту взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю (Семченко О.В.) забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційних веб-сайтах ДПС України та регіональних ДПС.

7. Визнати такими, що втратили чинність:

пункт 3 наказу ДПС України від 15.05.2012 №409 «Про організацію функціонування Окружної державної податкової служби – Центрального офісу з обслуговування ВПП»;

наказ ДПС України від 16.05.2012 № 426 «Про закріплення окремих функцій».

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Ігнатова А.П.

 

 

 Голова                                                                                    О.В. Клименко