Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ ДПА України від 11.02.11 р. № 85 "Про запровадження електронного сервісу для платників податків – юридичних осіб"

опубліковано 16 січня 2012 о 08:30

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

НАКАЗ

11.02.11                               № 85

Про запровадження електронного сервісу для платників податків – юридичних осіб

 

З метою реалізації положень Податкового кодексу України в частині забезпечення принципів загальності та економічності оподаткування, створення сприятливих умов для правильного і зручного обчислення, своєчасної сплати податків і зборів та відповідно до Закону України „Про державну податкову службу в Україні”,

НАКАЗУЮ:

1. Запровадити електронний сервіс для платників податків–юридичних осіб, з якими укладено договори про визнання електронних документів, щодо інформування платників податків засобами телекомунікаційного зв’язку про результати електронної обробки (звірки) податкової звітності з податків і зборів та обробки даних Єдиного реєстру податкових накладних, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних як додаткову послугу до договору про визнання електронних документів (далі – електронний сервіс).

2. Затвердити примірні форми електронних повідомлень:

2.1. Електронного повідомлення про результати електронної обробки (звірки) податкової інформації з податку на додану вартість (додаток 1);

2.2. Електронного повідомлення про результати електронної обробки (звірки) податкової звітності (крім податку на додану вартість) платників податків–юридичних осіб (додаток 2).

3. Департаментам адміністрування податку на додану вартість (Лапшин Ю.В.), контролю за відшкодуванням податку на додану вартість (Лордкіпанідзе Ю.М.), адміністрування податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів) (Хоцянівська Н.В.), Управління адміністрування акцизного збору (Марченко Ю.В.) надати Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення процесів оподаткування (Лаба М.С.) узгоджену заявку на створення програмного забезпечення щодо автоматизованого формування електронних повідомлень (далі– заявка).

Термін – місяць.

4. Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення процесів оподаткування (Лаба М.С.) у встановленому порядку та визначені у заявці терміни забезпечити розробку програмного забезпечення щодо автоматизованого формування електронних повідомлень.

5. Заступнику Голови ДПА України – голові ДПА у м. Києві, головам державних податкових адміністрацій в Автономній Республіці Крим, областях та м. Севастополі пропонувати електронний сервіс платникам податків при укладанні договорів про визнання електронних документів, про що зазначати в угодах.

6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Любченка О.М.

 

 Голова комісії з

проведення реорганізації ДПА України,

Голова ДПС України                                В.Ю. Захарченко