Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 "Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій" (із змінами і доповненнями)

, опубліковано 10 січня 2022 о 16:47

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

14.06.2016                 м. Київ                     № 547

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
05 липня 2016 р. за № 918/29048

Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій

Із змінами і доповненнями, внесеними
наказами Міністерства фінансів України
 від 23 вересня 2016 року № 837,
від 20 вересня 2018 року № 773,
від 13 лютого 2019 року № 64,
від 23 червня 2020 року № 317,
від 26 липня 2021 року № 427,
від 13 грудня 2021 року № 662

Відповідно до статей 7, 8 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", Податкового кодексу України, Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 375, Положення про Державну фіскальну службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 236, та з метою удосконалення порядку реєстрації реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити такі, що додаються:

Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги);

Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі;

Порядок реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій;

Порядок опломбування реєстраторів розрахункових операцій;

Порядок реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій;

Порядок визначення діапазону, видачі, резервування, використання фіскальних номерів, що присвоюються електронним розрахунковим документам під час роботи програмного реєстратора розрахункових операцій в режимі офлайн.

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства доходів і зборів від 28 серпня 2013 року № 417 "Про затвердження нормативно-правових актів щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 19 вересня 2013 року за № 1616/24148.

3. Пункт 3 виключено

3. Установити, що наявні у суб'єктів господарювання книги обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок за формами, встановленими у додатках 1, 2 та 6 до Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затверджених цим наказом, у редакції, що була чинною до набрання чинності цим пунктом, можуть використовуватись суб'єктами господарювання до скасування реєстрації таких книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок або їх закінчення. За зверненням суб'єкта господарювання, а також під час реєстрації чи перереєстрації таких книг контролюючими органами у порядку, встановленому для перереєстрації книг, на титульній сторінці проводяться зміни кодів Класифікатора об'єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ) на відповідні коди територій згідно з п'ятим (за наявності) або четвертим рівнем Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад.

4. Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України (Романюк Ю. П.) в установленому порядку забезпечити:

подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

оприлюднення цього наказу.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра фінансів - керівника апарату Капінуса Є. В. та Голову Державної фіскальної служби України Насірова Р. М.

 

В. о. Міністра                                                     Є. Капінус

ПОГОДЖЕНО:

Заступник Голови
Національного банку України                        Я. В. Смолій

Голова Державної регуляторної
служби України                                              К. М. Ляпіна

Голова Державної фіскальної
служби України                                             Р. М. Насіров

Додаткові матеріали