Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У фокусі – єдиний підхід до організації та реалізації процесу системи адаптації новопризначених працівників

, опубліковано 17 листопада 2021 о 17:14

Єдиний підхід до організації та реалізації процесу системи адаптації новопризначених працівників обговорювався під час онлайн зустрічі міжнародних експертів Програми підтримки управління державними фінансами України (EU4PFM) з представниками підрозділів управління персоналом Міністерства фінансів України, Рахункової палати України, Державної податкової служби України та Державної митної служби України та на тему: «Єдиний підхід до організації та реалізації процесу системи адаптації новопризначених працівників».

Під час заходу учасники поінформували про свої досягнення у сфері розвитку внутрішніх комунікацій, адаптації новопризначених працівників, нематеріальної мотивації, рівня залученості персоналу та розвитку корпоративної культури в рамках співпраці з проєктом EU4PFM.

У свою чергу директор Департаменту кадрового забезпечення та розвитку персоналу Лариса Ящук презентувала напрацювання і досягнення у сфері управління людськими ресурсами, у тому числі в частині впровадження Програми адаптації новопризначених працівників ДПС. Цією програмою  встановлено єдині вимоги до організації процесу адаптації новопризначених працівників.

Зокрема, увага була зосереджена на розробленому та впровадженому в ДПС посібнику «Зручнобук», який відповідає на більшість питань новоприйнятих працівників, та є навігатором і сучасним HR-інструментом, що дозволяє новопризначеним державним службовцям опанувати великий обсяг нової інформації та сприяє зниженню ризику допущення ними помилок.

«Зручнобук» є візитівкою Державної податкової служби України для молодих та сучасних людей, які орієнтовані на сприйняття електронного формату інформації та мають намір працевлаштуватися в ДПС. Важливо, що за результатами опитування новопризначених працівників ДПС рівень їх задоволеності процесом адаптації складає 3,97 бала з максимальних 4.

Представники служб кадрового забезпечення та розвитку персоналу головних управлінь ДПС у Донецькій, Дніпропетровській областях та м. Києві представили свій успішний досвід адаптації новопризначених працівників. Також було презентовано серію мотивуючих іміджевих відеороликів.