Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Державній податковій службі України відбулось засідання робочої групи з координації та організації роботи з питань виконання Плану заходів щодо реалізації Програми управління людськими ресурсами Державної податкової служби України на 2020 – 2023 роки

, опубліковано 15 листопада 2021 о 11:28

9 листопада 2021 року за участі експертів проєкту міжнародної технічної допомоги «Програма підтримки управління державними фінансами України» (EU4PFM) представники служб кадрового забезпечення та розвитку персоналу апарату та територіальних органів ДПС взяли участь в онлайн зустрічі з питань виконання Плану заходів щодо реалізації Програми управління людськими ресурсами Державної податкової служби України на 2020-2023 роки, зокрема щодо впровадження профілю компетенцій «Ідеального працівника», як складової системи нематеріальної мотивації персоналу.

Під час зустрічі висвітлено засади формування профілю «Ідеального працівника», який містить перелік професійних та особистих компетенцій, завдяки яким працівник ефективно працює та досягає результатів з урахуванням стратегічних цілей та цінностей Служби. Зосереджено увагу на важливості вироблення системного підходу на основі єдиних стандартів, зрозумілих та об’єктивних критеріїв оцінки прояву поведінки працівників.

Експертами проєкту EU4PFM запропоновано чотири параметри відповідності та перелік з дев’ятнадцяти компетенцій для визначення працівника за профілем «Ідеальний працівник».

Підбиваючи підсумки зустрічі сторонами узгоджено подальші спільні кроки в напряму визначення загальнолюдських компетенцій та розробки методології визначення профілю «Ідеальний працівник» ДПС. Така систематизація ключових параметрів забезпечить неупереджене оцінювання ефективності роботи та відповідності поведінки працівника цінностям Державної податкової служби України, об’єктивне визначення та обрання кращих працівників для нагородження, відзначення, кар’єрного просування тощо.