Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Державній податковій службі України відбулась зустріч у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Програма підтримки управління державними фінансами України» (EU4PFM)

, опубліковано 20 жовтня 2021 о 09:13

19 жовтня 2021 року в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Програма підтримки управління державними фінансами України» (EU4PFM) представники служб кадрового забезпечення та розвитку персоналу апарату та територіальних органів ДПС взяли участь в онлайн зустрічі з питань застосування сучасних підходів управління персоналом на основі компетенцій (профілей) на посади державної служби.

Основним напрямом обговорення став обмін досвідом застосування ефективних інструментів удосконалення процесу розробки компетенцій, необхідних для ефективного добору персоналу і виконання посадових обов’язків державного службовця.

Директор Департаменту кадрового забезпечення та розвитку персоналу Лариса Ящук представила учасникам зустрічі розроблені та затвердженні наказом ДПС компетенції на посади державної служби категорій «Б» і «В» структурних підрозділів ДПС, детально висвітлила їх зміст, елементи і складові та зазначила, що Департамент кадрового забезпечення та розвитку персоналу наразі працює над розробкою системи оцінювання компетенцій.

Міжнародні експерти проєкту EU4PFM презентували Бібліотеку стандартних профілів посад розроблену у вигляді матриці, продемонстрували її можливості формування стандартного профілю на відповідну посаду за заданими параметрами: категорія посади державної служби та функціональний напрям.

Наприкінці зустрічі міжнародні партнери відповіли на запитання учасників заходу. В свою чергу представники ДПС висловили вдячність експертам проєкту EU4PFM за практичний досвід та надані інструменти вдосконалення моделі компетенцій, що спрямовані на розвиток корпоративної культури, цінностей та досягнення цілей ДПС.