Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Шведсько-українське партнерство для сучасної та ефективної податкової служби – METS» відбувся семінар з питань розвитку корпоративної культури, лідерства та впровадження цінностей в ДПС

опубліковано 25 серпня 2021 о 08:18

У рамках міжнародної технічної допомоги «Шведсько-українське партнерство для сучасної та ефективної податкової служби – METS» з 17 по 20 серпня 2021 року для працівників Державної податкової служби України проведено семінар на тему «METS: Корпоративна культура, лідерство та впровадження цінностей».

Учасниками заходу стали в.о. Голови ДПС Євген Олейніков, Перший заступник Голови ДПС Наталія Рубан, представники ДПС та її територіальних органів, представники Податкової агенції Швеції довгостроковий експерт в Україні Арне Якобссоном і короткострокові експерти Анні Віглер та Алін Сьоквіст Раду.

В.о. Голови Державної податкової служби України Євген Олейніков, запевнив представників Податкової агенції Швеції про готовність та здатність ДПС до ефективного співробітництва з нашими міжнародними партнерами щодо впровадження європейської моделі корпоративної культури і цінностей, інструментів для формування згуртованої, ефективної й мотивованої команди  Служби

Актуальність теми семінару обумовлена тим, що саме лідерство є відповіддю на сучасний ритм життя, неминучу глобалізацію, стрімкі технологічні новації та постійні динамічні зміни у всіх сферах нашого життя. Для створення іміджу ДПС як податкової служби європейського зразка з високим рівнем довіри у суспільстві лідери Служби повинні володіти необхідними компетенціями, постійно підвищувати свою кваліфікацію відповідно до вимог часу та володіти інноваційними технологіями щодо управління персоналом.

Цей захід - є першим кроком у спільній роботі Шведсько-українських відносин в частині проведення низки семінарів з питань розвитку лідерства, визначення чемпіонів змін, формування корпоративної культури, націленої на досягнення місії ДПС та її стратегічних цілей.

Представники Податкової агенції Швеції надали огляд історії розвитку корпоративної культури та лідерства в Швеції та стан розвитку лідерства на сьогодні, поділились досвідом своїх колег, який може стати у  нагоді керівникам-лідерам спроможним діяти по-новому, відповідно до нових сучасних цінностей.

Директор Департаменту кадрового забезпечення та розвитку персоналу ДПС Лариса Ящук презентувала досвід Державної податкової служби України щодо впровадження цінностей. Окремо зупинилась на питаннях лідерства, та відмітила, що лідерство – це нова якість управління людськими ресурсами. Лідер – веде працівників за собою до спільної мети, мотивуючи кожного до ініціативності та готовності впливати на свій особистий розвиток та розвиток установи, активної участі, неординарного мислення, власної відповідальності, довіри до людей тощо.

На завершення трьохденної спільної роботи Перший заступник Голови Державної податкової служби України Наталія Рубан зазначила про важливість допомоги шведських експертів у формуванні висококваліфікованої, ефективної  та вмотивованої команди ДПС та подякувала міжнародним експертам за допомогу, яку вони надають для формування ефективної й мотивованої команди  Служби.

Представники ДПС та експерти проєкту METS підводячи підсумки за тиждень визначились щодо проведення семінарів для державних службовців  категорії «Б1» з питань розвитку корпоративної культури, лідерства та впровадження цінностей в Державній податковій службі України.