Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцевий бюджет Івано-Франківщини отримав 29 млн грн від ліцензування у сфері підакцизної групи товарів

, опубліковано 27 січня 2023 о 16:23

За право здійснювати на території Прикарпаття продаж, зберігання чи виробництво підакцизних товарів суб’єкти господарювання впродовж року сплатили до місцевого бюджету 29 мільйонів гривень та отримали 8119 ліцензій. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Загалом, найбільше ліцензій органами ДПС в області було видано на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 4787 ліцензій та на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 3756 ліцензій. Аналіз кількості виданих дозвільних документів у сфері торгівлі алкогольними і тютюновими товарами показує, що на право роздрібної торгівлі сидром та перрі (без додання спирту) суб’єкти господарювання торік отримали 21 ліцензію, на право роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, – 14 ліцензій.

Що ж до оптової торгівлі, то 4 ліцензії на право оптової торгівлі виключно пивом отримали виробники пива з обсягом виробництва до 3000 гектолітрів на рік. Також торік видано 2 ліцензії суб’єктам господарювання на право оптової торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, 1 – на право оптової торгівлі алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту) та ще 1 ліцензію, власне, на право оптової торгівлі сидром та перрі (без додання спирту).

У ГУ ДПС в області інформують, що впродовж всього 2022 року також було видано 150 ліцензій на право зберігання пального, 52 ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним та 43 – на право оптової торгівлі пальним.