Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники Вінниччини перерахували понад 163,7 млн грн екологічного податку

, опубліковано 30 вересня 2022 о 16:56

Платники Вінниччини, що здійснюють викиди забруднюючих речовин упродовж січня-серпня 2022 року, перерахували до бюджетів понад 163,7 млн грн екологічного податку. Про це повідомила в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

За її словами, з цієї суми більш ніж 105,2 млн грн було спрямовано до загального фонду держаного бюджету, а майже 58,5 млн грн – до спеціального фонду місцевих бюджетів

Оксана Домерат також нагадала про тимчасове скасування сплати екологічного податку на період воєнного стану для платників, об’єкти яких зареєстровані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.

Так, відповідно до Закону України від 24.03.2022 № 2142 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану» тимчасово з 1 січня 2022 року по 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан, не нараховується та не сплачується екологічний податок платниками цього податку, зареєстрованими (взятими на облік) за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, за утворення радіоактивних відходів та тимчасове зберігання радіоактивних відходів на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації.