Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками Чернігівщини протягом вересня сплачено понад 1 млрд грн податків та зборів та 530 млн грн єдиного внеску

, опубліковано 07 жовтня 2021 о 13:04

У вересні 2021 року платниками Чернігівщини до бюджетів усіх рівнів сплачено понад 1 млрд грн податків та зборів. Надходження збільшились майже на 16 відсотків порівняно з вереснем минулого року. Про це повідомила начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

Близько 45 відсотків від загальної суми – 464 млн грн спрямовано до державного бюджету. Приріст до минулого року склав 17 відсотків. Серед показників, що вплинули на збільшення надходжень: перевищення минулорічного факту зі збору податку на додану вартість на 6 відс., рентної плати за користування надрами, лісовими та водними ресурсами – майже на 62 відс., податку на доходи фізичних осіб та військового збору – на 15 відсотків.

«У динаміці наповнення місцевих бюджетів, які отримали 55 відсотків від загальної суми сплачених податків і зборів – 571 млн грн, також спостерігається позитивна динаміка», - зазначила Людмила Слотюк. Надходження збільшились майже на 15 відсотків порівняно з вереснем минулого року.

Найбільшу частку у наповненні місцевих бюджетів (72 відс.) складає  податок на доходи фізичних осіб – 411 млн гривень. Від сплати податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість та транспорт) місцевими бюджетами отримано 84 млн грн, єдиного податку на підприємницьку діяльність – майже 44 млн грн, акцизного податку від реалізації алкоголю, тютюну та пального - 19,5 млн гривень.

Крім того, страхувальниками сплачено 530 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 19 відс., або на 85,5 млн гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX