Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У місцевих бюджетах Волині – 4,3 мільярда гривень податкових платежів

, опубліковано 08 жовтня 2021 о 12:47

За підсумками січня – вересня 2021 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 4,3 мільярда гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума залучених громадами Волині податкових надходжень на 793 мільйони гривень перевищує минулорічні показники. 

«Місцеві бюджети отримали в розпорядження на 23 відсотки більше податкових платежів, ніж у січні – вересні торік. Це досить вагомий фінансовий ресурс для виконання органами місцевого самоврядування своїх завдань. Безумовно, що саме податок на доходи фізичних осіб – основне джерело бюджетних надходжень. А це означає, що фінансова спроможність громад найбільшою мірою залежить від кількості створених на території робочих місць», – зазначила в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Посадовець підкреслила, що ПДФО, єдиний податок та майнові податки в основному формують бюджети громад. Тож активне спілкування з представниками підприємництва, які мають найманих осіб, та усіма власниками майна сприятиме наповненню місцевих бюджетів.

«Наше спільне з органами місцевого самоврядування завдання – переконати кожного працедавця та власників майна дотримуватися вимог закону. Саме отримані легальні доходи, з яких сплачено ПДФО, та отримані майнові податки дозволяють громадам планувати і фінансувати власні видатки, впроваджувати програми  розвитку інфраструктури громади і соціальні проєкти. Якісні освіта та медицина, сільські дороги, нові школи і дитячі садки – це все результат вкладу кожного у загальний розвиток громади», – підсумувала Ольга Ліщинська.

Якщо ж нерухомість, земля чи інші активи придбані за кошти, з яких не сплачено податки, то саме зараз  можна скористатися правом на податкову амністію, – нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

З 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX