Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 420 млн грн надійшло до бюджету в результаті роботи юристів податкової служби Прикарпаття

, опубліковано 27 вересня 2021 о 08:49

З початку року судовими інстанціями області розглянуто 402 справи як за позовами органів ДПС, так і платників податків на загальну суму 1,1 млрд гривень. З них 325 справ виграли податківці та відсудили на користь держави 956 млн гривень. Натомість щодо решти 77 справ Феміда стала на сторону платників, загальна сума за такими справами склала 93,3 млн гривень.

У відсотковому відношенні серед усіх розглянутих справ у 81 % суд приймав рішення на користь органів ДПС, що засвідчує високий професійний рівень податкових юристів. До прикладу, середній показник по Україні виграних податківцями справ становить трохи більше 54 відсотки.

Наразі від позовної роботи до бюджетів усіх рівнів уже надійшло 420 млн гривень.

Нагадаємо, порядок оскарження рішень контролюючих органів регламентовано статтею 56 Податкового кодексу України. Подаються такі скарги протягом 10 календарних днів, які настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення до контролюючого органу вищого рівня, тобто до ДПС. За результатами розгляду скарги, рішення, за необхідності може бути оскаржене в судовому порядку.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX