Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Правом на податкову знижку вже скористались 5,9 тисячі мешканців Вінниччини

, опубліковано 24 вересня 2021 о 15:46

За поданими деклараціями про доходи, отримані упродовж 2020 року, станом на 01.09.2021 року правом на податкову знижку скористались 5980 мешканців вінницького краю. За результатами проведених перерахунків їм повернуть майже 15,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Про це інформує начальник Головного управління ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков.

За його словами, кількість осіб, що можуть реалізувати своє право на податкову знижку, може зрости. Адже у громадян, які ще не скористались своїм правом на неї, є ще час. Для цього їм необхідно заповнити та до завершення поточного року подати декларацію про майновий стан та доходи.

Посадовець нагадує, що до переліку витрат, дозволених для включення до податкової знижки, зокрема належать:

- сума коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення;

- частина сплачених процентів за іпотечним житловим кредитом у порядку, встановленому статтею 175 ПКУ;

- сума коштів або вартість майна перерахованих (переданих) у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які відповідають умовам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 ПКУ;

- сплата страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків у рамках недержавного пенсійного забезпечення.

«Право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2020 рік декларацію необхідно подати до закінчення поточного 2021 року», – наголосив Микола Суржиков.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX