Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 400 мільйонів гривень ПДВ відшкодовано юридичним особам-платникам податків Прикарпаття

, опубліковано 16 липня 2021 о 14:57

З початку року на розрахункові рахунки 162 юридичних осіб повернуто 396,3 мільйона гривень, заявлених до відшкодування сум ПДВ. Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Загалом впродовж грудня 2020 року – травня 2021 року платниками податків-юридичними особами заявлено до відшкодування ПДВ на загальну суму 413,9 мільйона гривень. Залишок невідшкодованих сум податку станом на сьогодні становить 80,1 мільйона гривень. Таку цифру в податковій службі пояснюють ненастанням граничного терміну узгодження заявлених до відшкодування сум ПДВ – 79,7 мільйона гривень, за рештою на 0,4 мільйона гривень триває процедура узгодження матеріалів перевірки.

Разом з тим, у ході проведення камеральних перевірок уточнюючими розрахунками з початку року податковою службою зменшено заявлених до відшкодування сум ПДВ в розмірі 7,1 мільйона гривень.

Також під час здійснення контрольно-перевірочної роботи не знайшли підтвердження ще 2 мільйони гривень, заявлених до відшкодування сум ПДВ. Окрім того, документальними перевірками зменшено на 1,1 мільйона гривень суму до відшкодування ПДВ за періоди декларування минулого року.

Станом на 1 липня 2021 року на обліку в податкових органах області перебуває 484 юридичні особи-платники ПДВ.