Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Чернівецькій області започаткували власний бізнес 1729 новачків - бізнесменів

, опубліковано 30 квітня 2021 о 17:28

З початку року на Буковині свій бізнес розпочали 1729 новостворених платників податків. Зокрема, станом на 1 квітня 2021 року власну справу розпочали 209 юридичних осіб та 1520 фізичних осіб - підприємців.

Окремо слід відзначити, в цілому станом на початок квітня цього року у податковій службі області обліковується 60834 платники податків. З них 17814 юридичних осіб, 42444 фізичних осіб-підприємців та 576 осіб які здійснюють незалежну професійну діяльність.

До відома: для спрощення умов ведення бізнесу Державною податковою службою України забезпечено взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців у день надходження відомостей з Єдиного державного реєстру та відповідно зменшено до одного дня обмін інформацією між Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та інформаційними системами ДПС.

Слід знати, відомості, що містяться в цьому реєстрі, є відкритими, за винятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про рахунки, накладення й зняття арештів на рахунки та майно. 

Дані з ЄДР можна перевірити за допомогою електронних сервісів, які розміщені на веб-порталі ДПС України, зокрема: >Головна>Реєстри>.

«Дані про взяття на облік платників податків» https://cabinet.tax.gov.ua/registers/registration,

 «Реєстр страхувальників»  https://cabinet.tax.gov.ua/registers/ev,

« Реєстр платників єдиного податку» https://cabinet.tax.gov.ua/registers/edpod