Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС та Держпраці співпрацюють у напрямі забезпечення оформлення роботодавцями трудових відносин з працівниками

, опубліковано 22 березня 2023 о 16:02

В умовах війни держава всі свої можливості спрямовує на забезпечення обороноздатності країни, боєздатності Збройних сил України та соціальний захист наших громадян. Для цього необхідна підтримка кожного громадянина у вигляді сплачених податків та єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за кожного працівника.

Державна податкова служба України та Державна служба України з питань праці об’єднали свої зусилля задля забезпечення оформлення трудових відносин роботодавців з працівниками, сплати податків та єдиного внеску. З цією метою постійно здійснюється моніторинг кількості найманих працівників та відповідність їх кількості обсягам господарської діяльності.

У ході моніторингу ідентифікуються роботодавці, які мають високий ризик використання незадекларованої праці.

Звертаємо увагу, що відповідальність за використання праці одного неоформленого працівника може складати до 201  тис. гривень.  А це більше суми заробітної плати працівника на рівні мінімальної (6700 грн) зі сплатою всіх податків та зборів за 2 роки роботи.

На початок 2022 року близько 3 млн працівників працювали без оформлення трудових відносин. За умови виплати заробітної плати хоча б на рівні мінімальної – це майже 100 млрд гривень податків та зборів на рік, які можуть бути спрямовані на захист нашої держави.

Пам’ятайте! Україна бореться з окупантами не лише зброєю, а й своєю працею, яка має бути задекларованою!

Той, хто не платить податки – не підтримує наших захисників!

У разі виникнення питань про те, як правильно оформити працівника на роботу чи з інших питань щодо трудових відносин, можна:

залишити запит на консультативну підтримку за посиланням: 

або за допомогою сервісу онлайн-консультування «інтерактивний інспектор».