Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги розробників програмного забезпечення

, опубліковано 28 грудня 2018 о 14:02

Інформаційне повідомлення щодо розміщення форм документів, пов’язаних із реєстрацією та використанням реєстраторів розрахункових операцій, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 20.09.2018 № 773, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.09.2018 за № 1106/32558

 

 

До уваги розробників програмного забезпечення

 

Державна фіскальна служба України інформує, що на офіційному веб-порталі ДФС на головній сторінці у розділі «Електронна звітність» за посиланням: sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist/platnikam-podatkiv-pro/informatsiyno-analitichne-za/reestr-elektronnih-form-po/ розміщені форми документів, пов’язані із реєстрацією та використанням реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО).

Серед них форми, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 20.09.2018 № 773, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.09.2018 за № 1106/32558 «Про затвердження Змін до Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, Порядку опломбування реєстраторів розрахункових операцій» (далі – наказ № 773).

Також підготовлені форми документів, передбачені проектом наказу Мінфіну «Про затвердження порядків ведення реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій та реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій», розробленим на виконання пунктів 39 – 42 та 58, 59 Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2004 року № 601 (далі – проект Наказу).

Слід врахувати, що до документів, які є додатками до проекту Наказу, можуть бути внесені зміни. Оновлені форми документів будуть розміщені ДФС на офіційному веб-порталі ДФС.

Пропонуємо застосовувати зазначені форми для розробки відповідного програмного забезпечення, що використовуватиметься суб’єктами господарювання – користувачами РРО, виробниками (постачальниками) РРО та центрами сервісного обслуговування РРО.

Форми документів, затверджені наказом № 773, та форми, передбачені проектом Наказу, набудуть чинності з дати набрання чинності проектом Наказу.