Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось чергове засідання Громадської ради при ДПС

, опубліковано 25 листопада 2021 о 17:31

Системні питання з оподаткування, з якими звертаються суб’єкти господарювання та представники громадських організацій, та пошук шляхів їх вирішення були у центрі уваги під час чергового засідання Громадської ради при ДПС, яке відбулось в онлайн форматі 25 листопада 2021 року.

Зокрема, розглядалися окремі аспекти проведення податкових перевірок у зв’язку з частковим зняттям обмежень на перевірки та відновленням контрольно-перевірочної роботи за окремими напрямами та підставами, а також робота ризико-орієнтованої системи відбору суб’єктів господарювання до перевірок.

Представники громадськості та керівники структурних підрозділів ДПС, присутні на засіданні, також обговорили питання методологічного характеру та застосування норм податкового законодавства, реалізацію нових електронних сервісів, проєкти законодавчих змін щодо порядку реєстрації нерезидентів платниками ПДВ, виконання судових рішень щодо реєстрації податкових накладних тощо.

Учасники заходу висловили готовність до подальшої співпраці, зокрема, з питань, які потребують законодавчого вирішення, та забезпечення прозорості процесу змін у податковій сфері.

Також було відзначено ефективність взаємодії ДПС та Громадської ради при  обговоренні та підготовці пропозицій до Плану заходів щодо реалізації завдань Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021 – 2026 роки, затвердженої Указом Президента України від 27 вересня 2021 року № 487.