Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники ДПС взяли участь в онлайн семінарі з акцизного оподаткування

, опубліковано 23 березня 2021 о 16:00

Представники ДПС взяли участь у практичному онлайн семінарі на тему: «Система відстежуваності тютюнових виробів в Європейському Союзі. Положення щодо введення в обіг тютюнових виробів і рідин для електронних сигарет і їх імплементація в національне право». Це вже третій семінар, який проводиться у рамках проєкту «Ефективне управління державними фінансами III», що реалізується Deutsche Gesellschaftfür Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини у зв’язку із запитом Державної податкової служби України.  

Під час заходу німецькі експерти в сфері державних фінансів поділились своїм досвідом з українськими державними службовцями, які відповідають за питання оподаткування та контролю запідакцизними товарами та імплементацію відповідних норм ЄС в національне законодавство України.

Учасниками семінару також були представники Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Міністерства фінансів України, Університету ДФС України в м. Ірпінь, Державної митної служби України

Семінар провели досвідчені німецькі експерти-практики у сфері акцизного оподаткування та митного контролю Фрідріх Зеевальд та Денніс Нерінг, які презентували досвід Міністерства фінансів ФРН та Генеральної митної дирекції Німеччини (у м. Бонн) українським фахівцям.

Основний фокус у рамках вказаного заходу було зосереджено на питаннях оподаткування тютюнових виробів в Європейському Союзі, а також функціонуванні системи виявлення та відстеження таких виробів в ЄС (Track&TraceSystem).

Протягом трьох днів практичного он-лайн семінару експерти розглянули, зокрема, такі ключові блоки: 

-  відстежуваність тютюнових виробів в Європейському Союзі (Track&TraceSystem);

-  правові основи акцизного оподаткування тютюнових виробів: Директива ЄС про виробництво тютюнових виробів 2014/40/ЄС;

-  імплементація правових основ ЄС в національне законодавство України.

Загалом  практичний семінар дозволив завершити розгляд першого комплексного пакету інформації стосовно основ функціонування системи відстежуваності тютюнових виробів в Європейському Союзі. Таким чином, представники органів державної влади України змогли поглибити свої знання у відповідній сфері, які вони застосовують у рамках адаптації національного податкового законодавства до правових положень і директив ЄС.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»